miércoles, 5 de junio de 2013

CEREIXA


ORIGEN;

Os países de producción de cereixas son: EEUU, Rusia, Italia. En España os puntos máis importantes de producción son : o Val do Jerte en Cáceres, en Andalucía e no Val do Ebro, tamén son extraordinarias as das montañas alicantinas.
VARIEDADES;


As dúas especies máis difundidas son: P. avium, de frutas dulces e moitas veces de cor escura, e P. cerasus, de frutas ácedas e moitas veces de cor vermello brillante. As dúas especies son de orixe Europea e de Asia occidental. Existen grandes hortos comerciais dende a Península Ibérica ata a Anatolia e os cereixais cultívanse ata Gran Bretaña o sur da Escandinavia. En Norteamérica as dulces cultívanse sobre todo no oeste e as ácedas na rexión dos Grandes Lagos.
Tamén hai unha especie silvestre en Noteamérica, el capulín (Prunus virginianos), produce unhas froitas agreas pero de olor agradable que se usan en México e Estados Unidos, nas confituras e outros platos dulces( poseen uns antioxidantes denominados antocianos tamén presesentes nas uvas tintas)

MESES NOS QUE SE PRODUCE;

Prodúcense en Abril , Maio, Xuño, Xullo e Agosto.

PROPIEDADES;







No hay comentarios:

Publicar un comentario