martes, 18 de junio de 2013

A grosella

      A GROSELLA



    A grosella e un fruto das distintas variedades de groselleiras , arbustos de ata 2 metros de altura leñosos que medran espontáneamente nas zonas templadas e frías.


   Estes froitos son orixinarios de Asia e Europa , e poden verse en estado silvestre ao marxe dos camiños. Atópanse en lugares húmidos e frescos ou en bosques caducifolios . Maduran nos meses de verán e outono.


  Son beneficiosas para a saúde debido ás súas propiedades . Conteñen pectinas que forman parte da fibra soluble absorbendo a auga e arrastrando as graxas e facilitando da mesma forma a problemas intestinais. Ademais éstas axudan a combati-lo colesterol porque tenden a unirse ós acidos biliares e facilitar expulsión xunto coas feces. Tamén e rica en vitamina C con propiedades antioxidantes.
Existen varios tipos de grosellas , entre eles :


.-GROSELLA VERMELLA : 
É unha das variedades máis coñecidas e é habitual atopalas en zonas húmidas ou preto dun río. Pequeno froito aredondado que adoita medrar formando racimos . Teñen un sabor ácido .



 

.-GROSELLA NEGRA
Diferénciase da variedade máis común pola súa cor negra. Son frutos tamén comestibles e de sabor bastante ácido ou amargo . Os principales países productores son : Italia , Bélxica , Holanda e Inglaterra.




.- GROSELLAS BLANCAS OU ESPINOSAS : 
Son variedades menos cultivadas que as anteriores , e pode habelas de dous tipos : unhas de maior tamaño, translúcidas e con pequenos peliños que semellan espiñas. E outras de menor tamaño , blanquecinas e sen espiñas. Tamén son de sabor agrio.



                                     





*RECEITAS CON GROSELLAS :



.- Tarta de grosellas y merengue : http://allrecipes.com.ar/receta/2200/tarta-de-grosellas-y-merengue.aspx /



No hay comentarios:

Publicar un comentario