martes, 4 de junio de 2013

Mango

ORIXE:

      O mango é orixinario da India e cultívase denda fai case 6000 anos. O seu consumo só se reducía ao continente asiático ata que no século XVIII introducíuse en Brasil grazas aos exploradores portugueses e pouco a pouco foise expandindo polo mundo. Na actualidade, a India, México, Paquistán e Tailandia son os mayores productores do mango.      A forma do mango é oval, lixeiramente aplastada, lise e fresca ao tacto. É de cor verde, laranxa ou vermella. A membrana exterior pélase con facilidade cando se encontra madura. A carne é alaranxada ou amarela, cunha cor viva. O seu sabor é delicado e dulce.

VARIEDADES:

      Existen máis de 300 variedades, por exemplo:
  • Keitt: é de forma ovoide-oblonga, a cor da súa pel e rosado con medos do 30% de cor vermella. O seu peso medio e de 500 a 600 gr. A pilpa ptrácticamente non ten fibras adaptándose moi ben ao consumo con culler. O tamaño da semilla é pequeno. A calidade deste froito é excelente e ten un larga vida comercial.
  • Kensington: ten forma ovoide alargada, a pel é de cor amarela verdoso cunha zona vermella. O seu peso medio é entre os 450 e os 500 gr. A presenza de fibra na pulpa é moderada e ten unha mala resposta ao consumo con culler. O tamaño da semilla e mediano. Este froito ten unha boa vida comercial.
  • Kent: ten forma ovoide ensanchada. A pel presenta unha cor de fondo amarela con chapa vermella. O peso medio destes froitos considérase entre os 470 e os 550 gr. A pulpa ten pouca fibra e adáptase moi ben ao consumo con culler. O tamaño da semilla é pequeño. O froito desta variedade ten unha excelente calidade e larga vida comercial.
  • Osteen: é de forma oblonga e de cor púrpura. O seu peso medio e duns 525 gr. A presenza de fibra na pulpe é baiza-moderada e adáptase moi ben ao consumo con culler. O tamaño da semilla é pequeño. A calidade deste froito e boa.
  • Tommy Atkins: a súa forma e ovalada, a pel é de cor laranxa e vermella intensa. O seu peso medio é de 500 a 550 gr. A presenza de fibra na pulpa e media alta con mala resposta ao consumo con culler. O tamaño da semilla é pequeño. A calidade deste froito é mediocre.
MESES DE PRODUCCIÓN :

       A súa época de producción é o mes de maio.


PROPIEDADES : ( MEDICINALES )

  • Para o aparato respiratorio:

Antibronquítico.Mucolítico.
  • Para o aparato dixestivo:
Laxante.Nervios estómago.
  • Para o aparato circulatorio:
Presión arterial alta.Hemorragias.
  • Para a diabetes.
  • Para a pel.

FOTOS E VÍDEOS SOBRE O MANGO:









No hay comentarios:

Publicar un comentario