sábado, 15 de junio de 2013

CEREIXA


ORIXE;
Os paises de producción de cereixas son: EEUU, Rusia, Italia. En España os puntos mais importantes de producción son : o Val do Jerte en Cáceres, en Andalucía e no Val do Ebro, tamén son extraordinarias as das montañas de alicantina.

VARIEDADES;
As duas especies mais difundidas son: P. avium, de frutas dulces e moitas veces de cor escura, e P. cerasus, de frutas ácedas e moitas veces de cor vermello brillante. As duas especies son de orixe Europea e de Asia occidental. Existen grandes hortos comerciais dende a península Ibérica ata a Anatolia e os cereixais cultivanse ata Gran Bretañae o sur da Escandinavia. En Norteamérica as dulces cultivanse sobre todo no oeste e as ácedas na rexión dos Grandes Lagos.
Tamén hay unha especie silvestre en Noteamérica, el capulín (Prunus virginianos), produce unhas froitas agreas pero de olor agradable que se usan en México e Estados Unidos, nas confituras e outros platos dulces( poseen uns antioxidantes denominados antocianos tamén presesentes nas uvas tintas)Mais información

MESES NOS QUE SE PRODUCE;
Producense en abril , maio, xuño,xullo e agosto.

PROPIEDADES;



No hay comentarios:

Publicar un comentario