Os
paises de producción de cereixas son: EEUU, Rusia, Italia. En España
os puntos mais importantes de producción son : o Val do Jerte en
Cáceres, en Andalucía e no Val do Ebro, tamén son
extraordinarias as das montañas de alicantina.
VARIEDADES;
As
duas especies mais difundidas son: P.
avium,
de frutas dulces e moitas veces de cor escura, e
P. cerasus, de
frutas ácedas e moitas veces de cor vermello brillante. As duas
especies son de orixe Europea e de Asia occidental. Existen grandes
hortos comerciais dende a península Ibérica ata a Anatolia e os
cereixais cultivanse ata Gran Bretañae o sur da Escandinavia. En
Norteamérica as dulces cultivanse sobre todo no oeste e as ácedas
na rexión dos Grandes Lagos.
Tamén
hay unha especie silvestre en Noteamérica,
el capulín
(Prunus virginianos), produce unhas froitas agreas pero de olor
agradable que se usan en México e Estados Unidos, nas confituras e
outros platos dulces( poseen uns antioxidantes denominados antocianos
tamén presesentes nas uvas tintas)Mais información
No hay comentarios:
Publicar un comentario