jueves, 6 de junio de 2013

CIRUELA


ORIXEN: A ciruela é orixinaria do Cáucaso, Anatolia e Persia
VARIEDADES:Golden Japan, Santa Rosa, Claudia Reina
ÉPOCA DE PRODUCIÓN: Dende finales de abril ata setembro
CARACTERÍSTICAS:-Forma:É unha drupa redondeada e acorazonada, con oso formado por duas semillas.
                                  -Tamaño:Diámetro aproximado de 7cm e un peso dun 65g.
                                  -Cor:Uniforme e intenso na pel e pulpa, que pode ser amarelo, ver ou vermello.
                                  -Sabor:Hay sabores que recordan a fresa entre ácedos e dulces, e sabores máis perfumados. É característico o contraste entre a amarga pel e a pulpa dulce.


RECETA:Ciruelas ó chocolate
INGREDENTES:
-150 gm de cobertura de chocolate.
-200gr de ciruelas pasas.
-300ml de leite
-150ml de nata montada.
-60gm de azucar.
-60gm de fariña.
-3 ovos.
-1 copa de ron.
-1 cucharada de levadura en pó.
-Azucre glas.

PREPARACIÓN PASO A PASO:
1.Poñer as ciruelas en ron.
2.Fundir o chocolates na leite. Agregar os ovos batidos, a nata, a fariña, o azucre e a levadura e mesturar todo.
3.Verter todo nunha fonte do forno e engrasar con mantequilla
4.Introducir a fonte no forno a intensidade media ata que esté cuallada.
5.Servir frío, na mesma fonte e espolvorear azucre glas.


No hay comentarios:

Publicar un comentario