miércoles, 5 de junio de 2013

Laranxas e mandarinas.

 

                LARANXAS E
           MANDARINAS



  As laranxas e mandarinas aportan:
-Vitamina C: que fortalece ó sistema inmunolóxico.

-Fibra: contribúe a mellorar os nosos procesos dixestivos e ten un efecto saciante.

-Favorecen á absorción do ferro.

Conteñen minerais como potasio, magnesio e fósforo.

España é o primeiro productor de cítricos en Europa e o primeiro país exportador do mundo para consumo en fresco.
Os nosos froitos son moi valorados polo seu aroma , sabor, zumarentosidade, textura, cor e tamaño.


En outubro e maio hai sempre laranxas
españolas de gran calidade.
En outubro aparecen as primeiras mandarinas e duran ata finais de abril.


As laranxas se clasifícanse en tres grupos:

-Grupo Laranxa Navel: gran calidade, sabor intenso e zumarentosidade. Son excelentes para consumo directo e de zume. As variedades máis cultivadas en España son: Washington Navel, Navelate, Navelina y Lane Late.

-Grupo Naranja Blanca: teñen formas esféricas
achatadas de tamaño medio a grande e sen ombligo. Moi adecuadas para producir zume. As súas variedades son: Salustiana y Valencia Late.

-Grupo Naranja Sanguina: a cor vermella da súa polpa dá o nome as laranxas de este grupo.
Indicadas especialmente para zume. En España cultívase sobre todo esta variedade: Sanguinelli-Sanguina española.

As mandarinas divídense en tres grupo:
-Clementinas: son de cor laranxa intensa, forma esférica aplanada e normalmente sen sementes. Pélanse con facilidade e teñen exquisito sabor e aroma. As variedades máis cultivadas en España son: Fina , Clemenules y Hernandina.

-Híbridos: son froitos de cor laranxa avermellado e de bon tamaño. A pel está moi adherida a pulpa nalgunas variedades e posee gran cantidade de zumo.
As súas variedades son: Fortune y Ortanique.

-Satsumas: de cor amarelo-laranxa, a súa pel é rugosa e algo máis grosa e os seus gajos sen sementes. Variedades: Okitsu, Owari y Clausellina.

Inclúe na túa dieta dúas laranxas ou catro mandarinas ó día, a cualquera hora, solas o combinadas, enteras ou en zume. Si o fas conseguirás gran parte da vitamina C que necesita o teu organismo cada 24 h e a mitade de fibra que o teu corpo require diariamente.


















No hay comentarios:

Publicar un comentario