LARANXAS E
MANDARINAS
As
laranxas
e
mandarinas
aportan:
-Vitamina
C: que
fortalece ó sistema inmunolóxico.
-Fibra:
contribúe
a mellorar os nosos procesos dixestivos e ten un efecto saciante.
-Favorecen
á absorción do ferro.
Conteñen
minerais
como potasio, magnesio e fósforo.
España é
o primeiro productor de cítricos en Europa e o primeiro país
exportador do mundo para consumo en fresco.
Os nosos
froitos son moi valorados polo seu aroma , sabor, zumarentosidade,
textura, cor e tamaño.
En
outubro e maio hai sempre laranxas
españolas
de gran calidade.
En
outubro aparecen as primeiras mandarinas
e
duran
ata finais de abril.
As
laranxas
se
clasifícanse en tres grupos:
-Grupo
Laranxa Navel:
gran calidade, sabor intenso e zumarentosidade. Son excelentes para
consumo directo e de zume. As variedades máis cultivadas en España
son: Washington Navel, Navelate, Navelina y Lane Late.
-Grupo
Naranja Blanca: teñen
formas esféricas
achatadas de tamaño medio a
grande e sen ombligo. Moi adecuadas para producir zume. As súas
variedades son: Salustiana y Valencia Late.
-Grupo
Naranja Sanguina: a
cor vermella da súa polpa dá o nome as laranxas de este grupo.
Indicadas especialmente para zume.
En España cultívase sobre todo esta variedade: Sanguinelli-Sanguina
española.
As
mandarinas
divídense
en tres grupo:
-Clementinas:
son
de cor laranxa intensa, forma esférica aplanada e normalmente sen
sementes. Pélanse con facilidade e teñen exquisito sabor e aroma.
As variedades máis cultivadas en España son: Fina , Clemenules y
Hernandina.
-Híbridos:
son froitos de cor laranxa avermellado e de bon tamaño. A pel está
moi adherida a pulpa nalgunas variedades e posee gran cantidade de
zumo.
As súas variedades son: Fortune
y Ortanique.
-Satsumas:
de
cor amarelo-laranxa, a súa pel é rugosa e algo máis grosa e os
seus gajos sen sementes. Variedades: Okitsu, Owari y Clausellina.
Inclúe na túa dieta dúas laranxas ou catro
mandarinas ó
día, a cualquera hora, solas o combinadas, enteras ou en zume. Si o fas conseguirás gran parte da vitamina C que necesita o teu
organismo cada 24 h e a mitade de fibra que o teu corpo require
diariamente.
No hay comentarios:
Publicar un comentario